Groep 7

Welkom op de pagina van groep 7!

Groep 7 bestaat uit 25 leerlingen (13 meisjes, 12 jongens). Wij zijn een leuke, vlotte groep. En meester Henry geeft ons les.

Op de meeste dagen starten we met lezen. Wij werken met de leesmethode ‘Estafette’. De nadruk ligt hierbij op leesbegrip en studerend lezen. Na het lezen wordt er gerekend. Hiervoor gebruiken wij de nieuwste versie van ‘De wereld in getallen’. Een leuke rekenmethode met veel herkenbare rekensituaties. 

Na de ochtendpauze is er tijd voor: taal, spelling en schrijven. Wij schrijven in groep 7 nog aan elkaar (verbonden schrift), maar leren ook los te schrijven (blokschrift).

De kennisgebieden en expressievakken staan in het middagdeel op het programma. Bij aardrijkskunde, dat bestaat uit geografie en topografie, komt de kaart van Europa aan bod. Ook krijgen wij in groep 7 Engels aangeboden.   

Tijdens de lessen wordt er rekening gehouden met de verschillende niveaus. Vind je iets moeilijk? Dan krijg je bijvoorbeeld meer instructie en/of herhaling. En wanneer je ergens goed in bent, dan kun je meer uitdaging verwachten. 

Op dinsdag- en vrijdagmiddag hebben wij ook les van juf Anja. Zij is de vakleerkracht lichamelijke opvoeding. Voor deze lessen gaan wij naar een sporthal in de buurt.    

Een aantal van de activiteiten die wij op onze school doen zijn:

  • Zing & Swing (zang, dans, toneel, etc.)
  • Lego league
  • Schoolkamp voor groep 7 & 8    
  • Dolle Doe Dag 

Allemaal tof! Maar het belangrijkste vinden wij dat kinderen met plezier naar school gaan. Daarom hebben we zelf klassenregels opgesteld. Deze regels bespreken we dan ook regelmatig. En af en toe passen we ze aan.

Zo… dit is het in een notendop. Natuurlijk doen we nog veel meer, maar dat zou je dan zelf eens moeten beleven!

Groetjes,

Groep 7 en meester Henry